Dokter Van Hoorick Leen

Door de huidige pandemie met het coronavirus volg ik de algemene richtlijnen bepaald door de federale overheid:

Alle niet dringende consultaties moeten worden afgelast vanaf vrijdag 13/03/2020. Alle betrokken patiënten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.  Mijn ziekenhuis en ik nemen deze maatregel preventief om het risico op besmetting voor onze patiënten en eigen medewerkers zo veel mogelijk te beperken.

Voorlopig loopt dit tot 3/04/2020, maar het is goed mogelijk dat deze preventieve maatregel wordt verlengd.

Zwangerschap is geen dringend medisch probleem. Ik begrijp dat u als zwangere in deze vreemde verontrustende tijd bezorgd bent om uw gezondheid en vooral om de gezondheid van uw ongeboren kind. Daarom zijn er wel controle momenten in de zwangerschap gepland maar minder frequent. Anders zien de we een zwangere vrouw om de maand, nu om de 2 maanden. Controle is voorzien ongeveer rond 12, 20, 28 en 34 weken zwangerschap. Nadien valt het individueel te bekijken afhankelijk van de situatie en of het uw eerste kind is.

- Indien u zwanger bent en u heeft koorts, kortademigheid en/of hoest:

Contacteer uw huisarts en hij/zij gaat u telefonisch beoordelen en zo nodig doorverwijzen naar spoedgevallen. Op spoedgevallen is er een opsplitsing in COVID verdachte personen en COVID niet-verdachte personen.  Ook als u zwanger bent neemt u deel aan dit triage systeem.

- Indien u een niet-dringend gynaecologisch of verloskundig probleem heeft:

U kan mij contacteren via de gekende belmomenten: Maandag en donderdag voormiddag tussen 9u en 12u op het nummer 03/8603869. U kan ook een boodschap achterlaten via het tele-secretariaat op het nummer 03/3378378, enkel indien het niet-dringend is want de boodschappen worden niet dagelijks verwerkt.

- Indien u een dringend verloskundig probleem heeft, maar geen koorts of hoest:

Alle opnames op de materniteit verlopen tijdens deze Corona pandemie via de spoedgevallen van het AZ Rivierenland te Bornem. U zal daar eerst de triage passeren en zo nodig worden overgebracht naar de materniteit. Bij twijfel mag u steeds telefonisch contact opnemen met de materniteit te Bornem op het nummer 03/8901655.

- Indien u een dringend gynaecologisch probleem heeft:

Contacteer de huisarts of ga langs op spoedgevallen van het AZ Rivierenland te Bornem. Daar zal u eerst de triage passeren.

- Mag uw partner en/of kinderen u vergezellen op de consultatie?

Neen, er wordt gevraagd om alleen op consultatie te komen.  Geen partner bij de prenatale raadplegingen tenzij bij een taalprobleem of minderjarige patiënt.